AAB në media

Në këtë rubrikë mund të lexoni lajme të rëndësishme për aktivitetet që zhvillohen në të gjitha fakultete dhe sektorët tjerë të AAB-së,  dhe disa nga to përcillen dhe pasqyrohen në media vendore dhe më tej

 

 

 

Lutfi Haziri: “Demarkacioni votohet të marten!”

 
Gazmend Muhaxheri: Demarkacioni me Malin e Zi ka përfunduar qysh në vitin 1930

 

 

Edhe pse të rregulluara me ligj, të drejtat e gruas kosovare –  larg standardeve të dëshiruara

  Në Kolegjin AAB promovohet libri “15 parimet e suksesit sipas Behgjet Pacollit”

 

Enver Peci: ” EULEX-it të përfundojë misionin e tij”

 

 

 

Konferenca Shkencore Ndërkombëtare “Historia e medias dhe transformimet mediatike”

Kolegji AAB shpall konkurs për regjistrimin e studentëve për vitin akademik 2017-2018

LulzimTafa, fitues i çmimit të parë ndërkombëtar për letërsi “Radovan Zogoviq”

 

Konferenca shkencore ndërkombëtare “Qëndrueshmëria ekonomike e vendeve të Ballkanit dhe sfidat integruese”

 

Kolegji AAB nderoi me Çmimin Ndërkombëtar për të Drejtat e Njeriut, ish – ambasadorin e OSBE-së,  William Walker

 

Kolegji AAB nderohet me “Çmimin e Partneritetit” nga ISA

Kolegji AAB nënshkroi marrëveshje bashkëpunimi me Odën Zejtare të Dortmundit

Kolegji AAB nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi më Institutin ISSAT

I mbylli punimet Konferenca Shkencore Ndërkombëtare “Gjuhësi, letërsi dhe kulturë” e Kolegjit AAB

Fakulteti i Arteve dhe Arkitekturës mbylli  suksesshëm vitin akademik 2015/16

Lexojeni  Lulzim Tafen- Porosi për lexuesin malazez

Në AAB Tetarin “Faruk Begolli” u dha premiera e shfaqjes“Për çaj te Hillary”

Fakulteti Ekonomik i Kolegjit AAB ka nënshkruar memorandum me Ministrinë e Financave

Ambasadori  Majhen: Sllovenia e mbështet procesin e liberalizimit të vizave për Kosovën

Poeti Lulzim Tafa në gjuhën malazeze

Dy vepra të reja letrare – “Materia e zezë” e “Kontraste letrare” me autor Bujar Tafa

Kosova u bë me teatrin më modern në rajon, me inaugurimin e AAB Teatrit “Faruk Begolli”

Kolegji AAB nderoi me Çmimin Ndërkombëtar për të Drejtat e Njeriut, ish-zëdhënësin NATO-s, z. Jamie Shea

Ambasadorja franceze në Kosovë, Maryse Daviet: “Jeni vend i pavarur – krizat duhet t’ i zgjidhni vetë!”

Fjalimi i rektorit për festa e fundviti – 2015

 Në AAB u promovua libri “Mashtrimi i madh”

Prof. Tomasz Kamusella: Në Kosovë të krijohet ambient i përshtatshëm për diversitet

Barazia në mes të dy gjinive – vlerë më themelore për zhvillimin demokratik të shoqërisë

Fakulteti me më shumë konferenca shkencore

Afaristi Ramiz Kelmendi: “Për të qenë të suksesshëm si afaristë duhet të keni ide dhe projekte tuajat origjinale”

Lulzim Tafa, fitues i çmimit të parë për letërsi “Ramadan Sinani”

Në Kolegjin AAB u mbajt konferenca shkencore  në temën Funksionimi i shtetit juridik në Evropën Juglindore

AAB inauguroi objektin e ri universitar, më modernin në Evropë

Doli nga shtypi fjalori më i ri shkencor “FJALORI SHPJEGUES LATINISHT- SHQIP ”, i autorit Asllan Bilalli, botim i AAB-së

Kolegji AAB solemnisht sot e nisi vitin e ri akademik 2015/ 16

AAB do t’ ju sigurojë falas numra të VALA-s të gjithë brucoshëve dhe studentëve të vet

 AAB përfitues i projektit “Erasmus+ International Credit Mobility”

AAB nënshkroi marrëveshje bashkëpunimi me Universitetin Dokuz Eylül në Turqi

Doli libri më i ri shkencor “Komunikimi në diplomacinë publike”, i autorit Hasan Saliu, botim i AAB-së

Kolegji AAB nderoi ambasadorin e Mbretërisë së Holandës në Kosovë, Sh.T. Robert Bosch me Çmimin “Doctor Honoris Causa”

AAB dhe Universiteti Lodz nga Polonia, nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi

30 mësimdhënës të AAB-së ndoqën trajnimin “Metodologjia e mësimdhënies”,  i mbështetur nga Ambasada Amerikane në Kosovë

U shfaq premiera e dokumentarit “La Bohéme”, kushtuar jetës dhe veprës së aktorit të madh Faruk Begolli

Kolegji AAB dhe PTK nënshkruajnë marrëveshje mirëkuptimi

Fakulteti Juridik i AAB-së, mbajti tryezë në temën “Pozita e fëmijëve në shoqëri, të drejtat e tyre dhe format e ndryshme të abuzimit”

Në Kolegjin AAB u mbajt konferenca shkencore për gazetari, më e madhja në rajon

Ambasadori i Hungarisë, Shkëlqesia e tij,  László Márkusz, ligjëratë speciale për studentët e AAB-së

Kolegjit AAB, dega në Gjakovë organizoi tryezën në temën “Perspektiva zhvillimore e Komunës së Gjakovës”

 

AAB organizoi tryezën në temën “Trendet aktuale ekonomike në Kosovë”

AAB nderoi me Çmimin “Ali Podrmija”, mikun e madh të shqiptarëve, shkrimtarin malazez Jevrem Bërkoviq

 

Diplomati amerikan Scott Lang, ligjëratë për studentët e AAB-së

Ambasadori i Britanisë së Madhe, Ian Cliff, ligjëratë për studentët e AAB-së

Shefja e Zyrës Ndërlidhëse të Greqisë në Prishtinë, Konstantina Athanassiadou, , ligjëratë për studentët e AAB-së

Ambasadorja e Gjermanisë në Kosovë, Shkëlqesia e saj, Angelika Viets, ligjëratë për studentët e AAB-së

INSTITUTI AAB
APLIKO